enarzh-CNfrdehiiditjakomsptruesthtrurvi
+ 852 81700688
[заштитена по е-пошта]

VIV Кингдао 2021 година

VIV Кингдао

VIV Кингдао

Од влегувањето во Кина во 2000, VIV секогаш инсистираше на процентот на интернационализација, степенот на брендот и стапката на трговско достигнување повисоко од просечното ниво на индустријата, а се развива заедно со сточарската индустрија во Кина, станувајќи мост што го поврзува целиот глобал индустрија синџир од добиточна храна до храна, како што се свињи, живина, млеко и водни производи. Со постепената трансформација на индустријата во последните години, VIV Кина изложбата исто така влезе во нова рунда на реформи и развој.

Целокупната надградба на скалата за содржина на изложбата: изложбената област на 5000 m2, 600 + изложувачи, се очекува да прими повеќе од професионални посетители на 30000;

Крајни иновативни форми на размена, длабока интеграција на ресурсите, ажурирање на домашниот и прекуокеанскиот дијалог, што го водат патот до развој на индустријата! Беа спроведени повеќе од 20 BBS активности за длабоко да се анализира сегашната состојба на глобалниот индустриски развој и заеднички да се разговара за проблемите со развојот на добитокот во Кина, за да се реализира меѓусебната комуникација помеѓу Кина и целиот индустриски ланец свињи, живина, млеко и водни производи "од добиточна храна до храна". Повеќе од лидерите на индустријата од 200 ќе бидат поканети да го споделат своето успешно искуство и да го анализираат трендот на глобален развој.

Иновација Изложба на нови производи, изложба на концепти за благосостојба на животни, меѓународна изложба за карактеристични карактеристики за свињи за размножување, изложбена област за академска соработка, сала за предавања и други тематски изложбени активности, прекрасно!

Покрај тоа, VIV дополнително ќе ги искористи своите предности во областа на промоцијата на трговијата, ќе постигне соработка со домашни и странски медиуми и институции од индустријата и ќе ги подобри услугите за усогласување на трговијата. Преку специјализирани тимови и глобална база на податоци на купувачи, ќе спроведе длабинско истражување и покана за насоки на намерата за купување на купувачите и целосно точно совпаѓање на страницата за изложба. Организирајте активности за поддршка и услуги, како што се детално испитување на претпријатијата, вработување таленти и пофалби во индустријата.

 

Qingdao сточарство трансформација и надградба на развој за да им помогне на руралната ревитализација

Провинцијата Шандонг е голема провинција на сточарство во Кина, со вкупно производство на месо, јајца и млеко сочинува околу една десетина од земјата, со што се рангира на првото место во Кина долги години, а извозот на производи од животинско потекло повеќе од 40% од земјата. Провинцијата Шандонг е важна база на производство и извоз на сточарство во Кина, со цврста основа на сточарската индустрија, која содржи широки изгледи за развој и можности на пазарот. Сместен на јужниот крај на полуостровот Шандонг, Кингдао е единствен крајбрежен град со прекрасна глетка и пријатна клима.

Современото сточарство е важна индустрија за промовирање на руралната ревитализација. Во последниве години, Кингдао цврсто го воспостави концептот на зелен развој, фокусиран на развојната насока на скала, индустријализацијата, екологијата и брендот, активно ја промовираше структурната реформа на понудата од страна на сточарството и акцијата „една индустрија, една политика“ план, и понатаму промовира трансформација и надградба на сточарството.

Во моментов, Кингдао има повеќе од 2,400 стандардизирани фарми и ќе гради и обновува 50 повеќе следната година. Производството на производи од добиток од големи фарми ќе претставува скоро 90% од вкупниот добиток на градот. Стандардизираните фарми не само што го намалуваат внесувањето на персоналот и потрошувачката на енергија по единица површина за одгледување, туку исто така обезбедуваат квалитет и безбедност на производот.

Во последниве години, секторот добиток во градот од производство до индустрија за поддршка на водечките сточарски претпријатија за проширување на индустрискиот ланец, постигнување на интеграција на производство, преработка, развој на маркетингот. Бирото за сточарство, исто така, активно да се создаде добро познат бренд на добиток. Во моментов, постојат 335 производи за животни без загадување во градот, што претставува 23% од покраината. Во 2019, ќе се одгледуваат повеќе од 20 производи без животинско загадување.

 

Важната стратешка позиција на Шандонг Кингдао во западниот брег на Кингдао, националната нова област

Провинцијата Шандонг е голема провинција на сточарство во Кина и важна база на производство и преработка и извоз на сточарство во Кина. Кингдао, нејзин економски центар, е главен меѓународен трговски пристанишен град во Кина, главен град на јазол на новиот коридор на евроазискиот континентален мост и стратешки полза за поморска соработка. Има совршена урбана инфраструктура и сеопфатни услуги и е домаќин на многу глобални активности и конференции секоја година.

Кингдао западниот брег нова област (за кратко време западниот брег), која се наоѓа во градот Кингдао, провинцијата Шандонг, Кина, е нова област на државно ниво со тема на морскиот економски развој. На јуни 3, 2014, државниот совет на Кина официјално го одобри формирањето на западниот брег Кингдао, нова област, станувајќи деветта национална нова област во Кина.

Тагови: Сточарство
Посети: 12403

Локација

500 Останати симболи